Meidoorn bloesem tocht

Deze wandeling door het prachtige natuurgebied De Maasheggen voert langs het kasteel van Boxmeer en de stuw in Sambeek.


De Maasheggen is een gebied dat bekend staat om zijn buitengewone schoonheid en unieke eigenschappen. Deze wandeling neemt je mee door dit betoverende natuurgebied, dat zelfs op de erfgoedlijst van Unesco staat. Terwijl je door de met zorg onderhouden heggen wandelt, geniet je van de rust en sereniteit die dit gebied te bieden heeft.

Een hoogtepunt van het jaar in De Maasheggen is het wereldkampioenschap heggenvlechten, dat hier elk jaar in maart plaatsvindt. Teams van over de hele wereld, waaronder Engeland, Frankrijk, België, Ierland en natuurlijk Nederland, komen hier samen om te strijden om de felbegeerde "Gouden Hiep". Dit evenement trekt enthousiaste deelnemers en toeschouwers die gefascineerd zijn door het ambachtelijke vakmanschap van het heggenvlechten.

Tijdens de wandeling kom je ook langs het imposante kasteel van Boxmeer, dat een rijke geschiedenis heeft. Ooit huisvestte dit kasteel één van de eerste ziekenhuizen, wat een interessant inzicht geeft in de medische zorg van vroeger. Het kasteel zelf is een prachtig voorbeeld van historische architectuur en is zeker een bezoekje waard.

Voor degenen die kiezen voor de lange afstanden, voert de route je langs de stuw in Sambeek. Deze stuw is niet alleen functioneel, maar biedt ook een schilderachtige omgeving om even te pauzeren en te genieten van het uitzicht op het kabbelende water. Het is een ideale plek om tot rust te komen, te genieten van de natuurlijke omgeving en nieuwe energie op te doen voor de rest van de wandeling.

Kortom, deze wandeling door De Maasheggen biedt niet alleen een unieke natuurbelevenis, maar ook de mogelijkheid om meer te leren over de rijke geschiedenis en tradities van de regio. Het is een avontuur dat je zintuigen prikkelt en je in contact brengt met de schoonheid van dit bijzondere gebied.

Starttijd 5-10  km  tussen 08:00u en 12:00u

Starttijd 15-20-25-30 km tussen 07:00u en 10:00u

Informatie

Afstand: 5, 10, 15, 20, 25, 30 KM
Plaats:Dorpstraat 16 Oeffelt
Wanneer:12-05-2024 07:00

Gerelateerde tochten

herfstie-zwerftie-tocht
Herfstie zwerftie tocht
15-10-2023

Meer lezen
winter-tintel-tenen-tocht
Winter tintel tenen tocht
21-01-2024

Meer lezen
maas-en-viltmars
Maas en Viltmars
30-06-2024

Meer lezen

Deel deze tocht